Belföld

Simon sehol, már nyoma sincs

Kedden még idézni tudtunk Facebook-oldaláról, ahonnan szerdára szőrén, szálán…A közösségi portálon Simon Gábor oldala immár nem érhető el. Így már csak egy szocialista Simon Gábor maradt. Az, aki a minap elhatárolódott párttársától, jelezve, hogy ő egy másik.

Kedden még a nap idézetének választhattuk Simon Gábor szilveszteri bejegyzését a pofátlan lenyúlásról.

„Mindig azt gondoltam, hogy azért a pofátlan lenyúlásnak is van határa. Tévedtem.”

Közben összeült a mentelmi bizottság Simon Gábor ügyében. A Képviselői Irodaházból a Hír Televízió tudósítója szerdán azt jelentette, hogy a képviselő szerdán sem jelent meg a testület előtt. A televízió információi szerint még nem érkezett meg Kövér László házelnökhöz Simon lemondó nyilatkozata. Az MSZP volt elnökhelyettesét eredetileg hétfőn hallgatta volna meg az Országgyűlés mentelmi bizottsága, de a politikus akkor sem jelent meg a grémium előtt.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága szerint egyébként szándékosan közölt valótlan adatokat a szocialista Simon Gábor vagyonnyilatkozatában. A testület javasolja az Országgyűlésnek a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A testület KDNP-s elnöke, Rubovszky György közölte, az ülés előtt emailt kapott Simon Gábortól, aki arról tájékoztatta, hogy nem jelenik meg az ülésen és a nap folyamán lemond parlamenti mandátumáról. (Ezt egyébként a köztévé már hajnalban beharangozta, névnapi köszöntések közé rejtve.)

Amíg a lemondó nyilatkozat nem érkezik meg, a törvényeknek megfelelően végzik a dolgukat, javasolják a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, ő pedig a szándékos valótlan adatközlés miatt haladéktalanul intézkedik az összeférhetetlenség megállapítása érdekében.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik