Belföld

Tévévitára hívta Orbánt, Mesterházyt a legelégedetlenebb

Ön mit kérdezne valamelyik résztvevőtől?

A vita bármely előre egyeztetett témáról, kérdésről szólhat. Az Elégedetlenek Pártjának kérése, hogy a közszolgálati televízió élőben közvetítse, hiszen a választók csak így kaphatnak hiteles tájékoztatást, illetve választ kérdéseikre. A vita időpontjáról Tóth István várja az értesítést.

Az Elégedetlenek Pártja azért lehet jó névválasztás, mert egy nemzetközi Ipsos-kutatás lesújtó képet festett a magyarok kedélyállapotáról. A magyarok mindössze 12 százaléka elégedett a gazdasággal és csak 53 százalék tartja boldognak magát. Ezzel az eredménnyel hazánk a 24 országot felölelő boldogságrangsor utolsó helyére szorult.

A Hír24 nem reprezentatív felmérése szerint van fantázia az Elégedetlenek Pártjában. A csaknem  5800 szavazó 44 százaléka válaszolta ezt,

Emlékezetes tévéviták

A tévéviták leghírhedtebbje még a demokrácia hőskorában esett meg: Horváth Béla közönségszervezésében került sor a Pető Iván-Kónya Imre-féle tévés „eszmecserére” a kárpótlás és felelősségre vonás kérdésében, Kónya Imre az „erkölcsi világrendet a helyére kell tenni” szlogennel és a hallgatóság egyre aktívabb helyeslésével volt nyeregben, míg Pető a felelősségre vonás kérdéseivel hamar védekező pozícióba került, mígnem az egész vita inkább egy nyilvános lincselés előkészületeire kezdett el hasonlítani, szegény moderátor egyre reménytelenebbül próbálta a vita feltételeit fenntartani. (Aki akarja, megnézheti mind a 104 percét.)

1998-ban a néhai Horn Gyula vitázott Orbánnal, utóbbi jött jól ki belőle, mivel Horn személyes meggyőzőerőben sosem tartozott az elsők közé. Majd fordult a kocka, a 2002-es választások pártszimpátia-állását Medgyessy Péter jellegtelen, de nem agresszív tévévitás jelenléte fordította meg, s döntötte el az MSZP javára. Majd jött a híres Orbán-Gyurcsány vita, amikor Gyurcsány hirtelen sugallattól felrúgta az előre kitalált retorikai forgatókönyvet, és keményen betámadott az ettől kissé meglepett Orbánnak, s ezzel is sok szavazatot szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik