Belföld

Tavaszias hét elé nézünk

Enyhe, kissé esős időnk lesz az elkövetkező hét napban.

Hétfőn reggel még a Nyírségben eshet, majd ott is megszűnik a csapadék. Kezdetben országszerte sok lesz a napsütés, de napközben nyugat felől ismét vastagodni kezd a felhőzet, estétől már az eső is eleredhet. A délkeletire forduló szél többfelé élénk, északnyugaton erős lesz, 7-12°C várható.

Kedden sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, élénk, erős lesz a légmozgás. Folytatódik az enyhe idő, a még naposabb délkeleti, keleti tájakon 13-16 fokot is mérhetünk – másutt 6 és 12°C között alakulnak a hőmérsékletek.

Szerdán kezdetben még keleten eshet, napközben nyugat felől azonban egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Főként a középső tájakon még élénk lesz az északnyugati szél, délután 6-11 fokra készülhetünk. Csütörtökön változóan felhős-napos időre van kilátás, helyenként élénk lesz a déli, délnyugati szél. Hajnalban gyengén fagyhat, délután 6-11°C várható. Péntekre virradóra egy gyenge hidegfront hozhat többfelé kisebb esőt és szélerősödést – írja előrejelzésében az Időkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik