Belföld

Százötven milliót költenek panelokra Mosonmagyaróváron

Újabb ütemmel folytatódik Mosonmagyaróváron a panelházak energetikai korszerűsítésének eddig mintegy félmilliárd forintból megvalósított programja.

Az eddigi és a tavasszal induló munkálatok eredményeként a város minden panelépülete részt vesz a programban – mondta Árvay István, alpolgármester. Közölte, hogy a panellakások eddigi energetikai fejlesztésének 550 milliós költségeihez az állam 192 millió forinttal járult hozzá, az önkormányzat hozzájárulása tízszázalékos volt.

Megjegyezte, számos közintézmény épületén is végrehajtottak energetikai korszerűsítési beruházásokat. Példaként említette, hogy megkezdték a közintézmények felmérését annak érdekében, melyik épületre szerelhető napkollektor; a kollektorokat pályázati forrással támogatva szerelnék fel.

A településen az alapján becsülhető a panellakások száma, hogy mintegy 3200 otthont szolgál a távfűtőhálózat. Ezekben a korszerűsítésekkel akár ötven százalékos megtakarítás is elérhető.

Januárban Mosonmagyaróváron Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter jelezte, folytatódik a panelprogram, az alpolgármester arról beszélt: a mostani, 150 milliós ütemet követő pályázati kör 300-400 millió forintnyi új beruházást támogathat a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik