Belföld

Nem lesz szükség nagykabátra

Az esernyőt viszont ne hagyják otthon! Hétfőn 12, kedden akár 16 fok is lehet. Csütörtökön már kisüt a nap mindenütt.

Hétfőn az északkeleti határszélen is lassan eláll az eső, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli óráktól délnyugat felől ismét növekedni kezd a felhőzet, de estig a Dunától keletre még inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen. Késő estétől a Dunántúlon, majd északon ismét eleredhet az eső. Napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a délire, délkeletire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 12 fok között alakul, késő este 3, 8 fok közé hűl a levegő.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés csak délelőtt a Dél-Alföldön lehet. Sokfelé várható eső. Kezdetben megerősödik helyenként a délnyugati szél, majd a szél északnyugatira fordul, és mérséklődik a légáramlás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a Dél-Alföldön 14, 16 fok is lehet.

Szerdán jobbára erősen felhős lesz az ég, a nap második felében nyugaton süthet ki a nap. Keleten még többfelé várható eső, zápor, estére szűnik meg a csapadék. Az északnyugati szelet élénk, nyugaton helyenként erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Csütörtökön mindenütt kisüt a nap, gyengén és közepesen felhős időszakok lesznek, legfeljebb néhol lehet jelentéktelen eső. A délire, délnyugatira forduló szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Máshol is meleg a tél

A Daily Mail fényképekkel is illusztrálja, mekkora a különbség az 1988-as télhez képest, amit átlagosnak mondhatnánk. Nézegessen behavazott Londont, illetve verőfényt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik