Belföld

Szlovák vállalkozók Pócsmegyeren

Határon túliakat is támogat az inkubátorház, amelynek építése a tavasszal kezdődik meg.

A magyar és szlovák mikro-, kis- és középvállalkozásokat is segítő projekt költségeihez az Európai Regionális Fejlesztési Alap több mint egymillió euróval járul hozzá – tájékoztatta a leendő üzemeltető, a Pro-Pócsmegyer Kft. ügyvezetője az MTI-t. Karsay Katalin elmondása szerint a fő céljuk a határ menti induló vállalkozások infrastrukturális segítése, különböző szolgáltatások (például vállalkozói képzés, teljes körű üzletépítési tanácsadás) biztosítása, valamint a két ország közötti gazdasági együttműködés előmozdítása.

Képzések egyetemi háttérrel

A cég a helyi önkormányzat tulajdona, az 1433 négyzetméter alapterületű, két konferenciateremmel is rendelkező központ 40 vállalkozás számára nyújt majd irodai szolgáltatásokat, és kínál bérelhető helyiségeket. Az inkubátorházban folyó képzésekben részt vállal majd a Budapesti Corvinus Egyetem is.

Németh Miklós, Pócsmegyer polgármestere az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a támogatási szerződést tavaly decemberben írták alá, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik. Az építkezés várhatóan április-májusban kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik