Belföld

Bolondozik az időjárás

Hatalmas eső, és tavaszias február: jövő héten újra várhatóak 15 fok körüli maximumok.

Vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, majd fokozatosan kelet felé tolódik a csapadék; több helyen jelentős mennyiség eshet. A Bakonyban havas eső sem kizárt. A szél északnyugatira fordul, több helyen megerősödik, de enyhe marad az idő: 5 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn reggel, délelőtt keleten lehet több a felhő, és még eső is lehet, majd ott is napos idő várható. A délutáni óráktól délnyugatról újabb felhősödés valószínű, késő estétől a Dunántúlon újabb esőre számíthatunk. A délkeletire forduló szél északnyugaton megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Kedden sokfelé eshet, élénk, erős lesz a déli szél. Folytatódik az enyhe idő, délen, délkeleten akár 14-15 fokot is mérhetünk – másutt 7 és 13 fok között alakulnak a hőmérsékletek.

Szerdán kevesebb csapadék várható, változóan felhős, szeles időre számíthatunk. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Csütörtökön közepesen felhős lesz az ég, emellett néhány órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délire, délnyugatira forduló szél helyenként megélénkül. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Pénteken és szombaton újra 12-14 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik