Belföld

A My Fair Lady bemutatójára készül a Vörösmarty Színház

Emlekunnep-a-Vorosmarty-szinhazban(5)(960x640).jpg (székesfehérvár, vörösmarty színház, kultúra, )
Emlekunnep-a-Vorosmarty-szinhazban(5)(960x640).jpg (székesfehérvár, vörösmarty színház, kultúra, )

Shaw-Lerner-Loewe világhírű musicaljét Szikora János rendezi.

Február 15-én, szombaton 19 órakor mutatják be a My Fair Lady című előadást a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Eliza Doolittle szerepében Radnay Csilla lép színpadra, Henry Higgins professzort Hirtling István alakítja.

A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér. A My Fair Lady világsikerének egyik titka a rendkívül jó zene. A musical slágerei a főhősnő, Eliza vágyairól árulkodnak, a történet a vágy teremtőerejéről szól – mutatta be a darabot az olvasópróbán Szikora János. A mi előadásunknak lesz egy sajátossága – tette hozzá a rendező. – Sok zenemű librettója elcsorbítja az eredeti történetet. Az ebből fakadó torzításokat, egyszerűsítéseket szeretném korrigálni anélkül, hogy az eredeti dramaturgia felborulna, visszanyúlva George Bernard Shaw prózájához.

Mi történik, ha találkozik egy rikácsoló virágáruslány és egy elszánt fonetikaprofesszor? Eredményes lesz az éjjel-nappal tartó nyelvlecke? Valóra válnak Eliza Doolittle álmai, és boltos kisasszony lehet egy virágüzletben? Vagy továbbra is a koldusstandon árulja majd az ibolyát? És mire tanítja meg a tanítvány a mestert? Minden kiderül a világhírű My Fair Ladyből, amelyet sok dallal, tánccal és élő zenével mutatnak be a Vörösmarty Színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik