Belföld

Volt kőműves, betegszállító, pincér és pizzafutár, de inkább kormányfőjelölt lesz

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2014. 02. 08. 22:05

Vona Gábor szerint több százezer ember nem kalandvágyból, hanem gazdasági kényszerűségből, megfelelő jövedelem hiányában ment külföldre dolgozni, a legtöbbjük jól képzett fiatal. Ez az elvándorlás az ország 24 éve folyamatosan bővülő veszteséglistáját gazdagítja – mutatott rá a Jobbik elnöke. A politikus fontosnak tartaná, hogy a külföldön élő és ott dolgozó magyar állampolgárok a külhoni magyar állampolgárokhoz hasonlóan levélben szavazhassanak, sokan ugyanis éppen munkájuk miatt nem fognak tudni eljutni a nagykövetségekre. Úgy vélte: a kormányon lévők azért nem teszik lehetővé ezt, mert az elvándoroltak többsége nem rájuk szavazna, hanem a Jobbikra.

A szombathelyi Agora Savaria Filmszínház nagytermében mintegy 300 ember előtt megtartott fórumon Vona Gábor külön kiemelte, hogy a Jobbik jelenleg a fiatalok körében a legnépszerűbb párt. Erre és a bizonytalan szavazók megszólítására alapozva az elnök úgy véli, a Jobbiknak van esélye a választási győzelemre. Vona Gábor a fórumon „mazochistáknak” nevezte azokat, akik az elmúlt 24 évben kormányzó pártokat kívánják ismét hatalomra segíteni, hiszen szavai nincs egyetlen olyan területet sem, amelyen javult volna a helyzet.

Mint mondta: a Jobbik pozitív kampányt folytatva, programjával akar nyerni. Három legfőbb céljuk: tisztes megélhetést adni az embereknek, biztonságot és rendet teremteni, valamint elszámoltatni. Pártja munkahelyteremtéssel akarja növelni az adóbevételeket. „Ha munka van minden van, ha munka nincs, semmi sincs” – hangoztatta. A rendteremtésben keménységet és következetességet ígért. Szavai szerint a rendőrség a rendet őrizze, a bűnt üldözze, de az állampolgárok biztonságának növelése érdekében a párt helyi szinteken továbbra sem tett le arról, hogy felállítsák a csendőrséget. Emellett társadalmi vitát kezdenének a halálbüntetés visszaállításáról.

Vona Gábor közölte: ha lehetőséget kapnának a kormányzásra, a munkát az elszámoltatással kezdenék, amire szerinte politikai pártállástól függetlenül továbbra is igény van az emberekben. A lakossági fórumon Balassa Péter országgyűlési képviselő-jelölt helyi ügyekről szólt. Elmondása szerint nem azért lett városi képviselő, hogy dohányboltja, trafikja legyen, a közgyűlésben minden ügyben mindig elment, ameddig elmehetett, vagy ahogy fogalmazott: egészen a falig.

A fórum előtt a közönségnek egy a kampányfilmet vetítettek, amely Vona Gábort mutatja be, amint különböző fizikai munkakörökben próbálta ki magát, gyűjtött szavai szerint hasznos tapasztalatokat. Az ellenzéki politikus a filmen feltűnt egyebek között mint kőműves, betegszállító, pincér, közmunkás, piaci árus és pizzafutár.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.