Belföld

Újra jöhet hó, havas eső

Vasárnap napközben nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik.

Nagyrészt borult, északkeleten helyenként tartósan párás, ködös idő lesz. Előbb a Dunántúlon, majd éjszaka másutt is elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Reggelig keleten elszórtan lehet eső. Vasárnap napközben nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, és estig összességében ismét sokfelé valószínű eső, de intenzív csapadékhullás esetén a Bakonyban és délnyugaton a vasárnap délutáni, esti órákban havas eső vagy havazás is előfordulhat.

Szombat estétől a Dunántúl északi felén a délnyugati szél megerősödik, időnként viharossá is fokozódik, majd reggelre mérséklődik a légmozgás. Vasárnap a szél a Dunántúlon és a Duna mentén fokozatosan északnyugatira fordul, erős széllökésekre is számítani kell. A legerősebb széllökések néhol 70 km/h körül alakulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap az ország nagy részén 6 és 11 fok között valószínű, de délkeleten 12, 14, északnyugaton 4, 5 fok is lehet. A déli óráktól a Dunántúl északi felén már csökken a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik