Belföld

Semjén beteg

"Csúnya tüdőgyulladást kapott" a KDNP elnöke.

Semjén Zsolt az utóbbi két hétben kénytelen volt kihagyni a fontosabb politikai eseményeket: nem volt ott például a paksi szerződés megszavazásakor a parlamentben, és a szombati választmányi ülésről is hiányzott. A választmányon nélküle szavazták meg a 2014-es választás Fidesz-KDNP listáját, amelyen ő kapta Orbán Viktor után a második helyet.

A Hír24- nek Jenik Péter kabinetfőnök megerősítette az Index értesülését, amely szerint a miniszterelnök-helyettes hosszas hiányzásának az az oka, hogy az elmúlt két hétben kétoldali tüdőgyulladással feküdt a Honvéd Kórházban, ahonnan a hét közepén engedték ki, de még egy hétig szigorú otthoni fekvést írtak elő neki az orvosok. A legyengült politikus csak ezt követően, fokozatosan térhet vissza a kampányba.

Semjén Zsolt – az MTI hírei alapján – utoljára személyesen Székesfehérváron tűnt fel január 16-án, amikor arról beszélt, hogy a Wekerle-terv segíti a külhoni magyarság megmaradását és megerősödését, a gazdaság bővülése révén a magyarországi magyarságot, valamint gazdasági növekedést visz az egész Kárpát-medencébe.

A miniszterelnök-helyettes a III. Kárpát-medencei Gazdasági Fórum előtt a magyarság megmaradása szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, hogy ne csak a kulturális és a közjogi kötelék erősödjön Magyarország és a külhoni magyarság között, hanem gyakorlatban is segítséget nyújtson az anyaország, például a gazdasági élet területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik