Belföld

Paks: Ertsey Katalin nem ért egyet a saját pártjával

Az LMP politikus szerint nem kell népszavazás Paksról, a párt szerint igen. Schiffer András csak egy kommenttel válaszolt.

Az Országgyűlés megszavazta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló határozatot, de többen is azt szeretnék, ha népszavazás döntene a kérdésben. Közéjük tartozik az Együtt-PM és az LMP is, de Ertsey Katalin, aki az LMP-frakció tagja (ugyan nem párttag), ő ellenzi a népszavazást.

„Népszavazást azok akarnak Paksról, akik valójában megépítenék, de ezt legitimálni akarják. Aki zöldekkel konzultál és nem kampánygurukkal, az pontosan tudja, hogy egy népszavazási kampányba százas nagyságrendben nyomnák a milliárdokat és a nép végül megszavazná. Ezért én nem támogatom. Nyílt vitát, felelős és nem megvásárolt képviselőkkel, azt igen” írja Facebookon a képviselő asszony.

Ertsey Katalin egyébként már korábban bejelentette, nem indul a 2014-es választásokon, „ebben a parlamentben, a teljesen kiüresedett és gyalázatos színvonalú “vitákban” merő pazarlás értelmes emberek idejét és képességeit erre fordítani” – írta akkor.

Itt még egymás mellett
Fotó: Neményi Márton / Hír24

Válaszolt a társelnök

Schiffer András, az LMP társelnöke és egyben frakcióvezetője lényegre törő volt, a párt egyik korábbi törvényjavaslatát linkelte Ertsey bejegyzése alá, „A népszavazási kampányok kiegyensúlyozottságának biztosításáról” címűt, amit ugyan nem tárgyalt a Ház, de jelzésértékű hozzászólás. A törvényjavaslat célja a népszavazási kampányok költségeinek csökkentése lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik