Belföld

Nyitott sorompónál jött a vonat – Fotó

Győrben, a Fehérvári út átjárójában nem működtek a lámpák, és a sorompó sem csukódott le.

Az olvasók szerint ezt az átjárót többször is javították az elmúlt napokban. Pénteken délelőtt már helyre állt a hiba, melyet kábelszakadás okozott. A fotók abban az időszakban készültek, mikor a javításu munkák zajlottak. Az átjáróban a vonatok maximum 10-15 km/órával közlekedtek és folyamatosan kürtöltek is, mielőtt elérték a kereszteződést.

Az autósok szeme elé bizarr látvány tárult, hiszen sem a fénysorompó, sem a csapórúd nem zárta le az utat – írja a kisalfold.hu.

Kattintson a linkre, a fényképekért!

Egy korábbi cikkünkben már olvashattak arról, mit tehetünk abban az esetben, ha elromlanak a vasúti átjáró berendezései. Néha idegtépő várakozás veszi kezdetét, de némely esetben átkelhetünk a síneken. A KRESZ szigorú szabályokatír le ezekre a veszélyes helyzetekre.

A MÁV üzemi területén területén összesen 5344 átjáró van országszerte, így gyakorlatilag elkerülhetetlen mindennapjainkban, hogy legalább egyen ne keljünk át.

Mit tehet a mozdonyvezető, ha elromlott a fénysorompó? Ez a videó egy éles helyzetben prezentálja a biztonságos áthaladást, hiszen ebben az esetben a vonatok is lassítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik