Belföld

A Nagy Plakátháború – matyó jövedelem és értelmetlen montázs

Az előző részben megcsodálhattuk a traktoros kisgazdákat és az országgyűlési választásokon nem is induló, de azért plakátokról mosolygó Bokros Lajost, most az LMP és a Jobbik következik.

Sok piros, kevés fehér, sok zöld

Kép: Tumblr

Írtunk már jobbikos plakátról, akkor a csodatevő apa volt a szenzáció, ledugózott palackból fakasztott bort, de a matyó ott is jelen volt már, a függöny kísérő motívumaként. Most a plakát két sarkát futja körbe a matyó minta, a színek pedig a piros-fehér-zöld, de fehérből csak kevéske. A plakát hangulata a nettó tudathasadást idézi, két fajta betűtípus, két, egymásnak teljesen ellentmondó üzenet. A piros háttér előtt a „szebb jövőt”, a zöldben a „szebb jövedelmet”. Egy kis ingyenpénz, nincs is ennél jobb ígéret. Meg eredeti is.

Négy évet egyetlen plakátba

Kép: Tumblr

Ez lehetett az LMP mottója, amikor megtervezték ezt a plakátot, mert ezen a plakáton minden ott van. Trafikmutyi, stadionok, foci, egy kis Közgép-utalás, a kevesebb néha több, ismerjük a mondást. Ismerjük? A plakát sötét színei is nyomott hangulatot árasztanak. A „korrupcióüldözés” szó helyén láttunk már „munkát, gyereket” feliratot is, bár azt nem értjük, a gyereket ki csinálná kinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik