Belföld

Perli a szlogencserét az Összefogás

Ahogy arról már beszámoltunk, a nyolcszázmillió forintba kerülő szlogent ingyen és bérmentve megkapta a Fidesz, csak kérni kellett a kormánytól. Ez nem tetszik az Összefogásnak, feljelentést tesznek az ügyben és kezdeményezik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatát arról, hogy történt-e törvénysértés.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke elmondta, a kampányfinanszírozási törvény szerint pártok jogi személyektől vagyoni hozzájárulást nem fogadhatnak el, a szlogent birtokló Miniszterelnökség pedig jogi személy. Aki tiltott pénzt, vagyoni értéket elfogad a kampány során, annak ezt a pénzt büntetésként be kell fizetnie a költségvetésbe.

Molnár Csaba hozzáfűzte, az ÁSZ ellenőrzi a kampánypénzek felhasználását és ha szükséges, büntetést szab ki. Azt kérik Domokos László ÁSZ-elnöktől, hogy „bújjon ki fideszes ruhájából” és végre bizonyítsa, hogy független állami szerv vezetője, vagyis indítson eljárást a Fidesszel szemben tiltott kampányfinanszírozás miatt – ismertette. Mint mondta, ha Domokos László nem indít vizsgálatot, akkor továbbra is fideszes politikusnak tartják, aki „Orbán Viktornak, a főnökének a fenekét fedezi”.

Ezen a szlogenen marakodnak a pártok
Fotó: Hír24

Más is használná?

Veres Gábor, az MSZP szóvivője elmondta, ha a kormány úgy gondolja, ingyenesen átadható ez a szlogen, akkor az összefogás pártjai is szeretnék elkérni. Vagy mégsem? Ugyanis a sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy egy olyan szlogenről van szó, amely hazug, mivel Magyarország nem teljesít jobban, ezért ha a baloldali összefogás is megkapja a szlogent, akkor azt szeretnék „az igazság szolgálatába állítani”

Mindenki a saját portáján

Nem várattatott magára sokat a Fidesz reakciója sem, szerintük a „Gyurcsány-koalíciónak” nem logókat és szlogeneket kellene üldöznie, hanem „az egész koalíciójukat átszövő korrupciót”. A sajtóközlemény kitér természetesen Simon Gáborra is, „az emberek még mindig egyenes válaszokat várnak arra a kérdésre, hogy honnan, kitől, hogyan, miért ment a több száz millió forint Mesterházy Attila helyetteséhez, Simon Gáborhoz” – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik