Belföld

Teherautónyi perirat is előfordult egyetlen tárgyaláson

Győr-Moson-Sopron megyében az előző évinél gyorsabban tárgyalták az ügyeket 2013-ban a bíróságok.

Az első fokon a megyei törvényszék elő kerülő esetek között szaporodtak a hosszabb eljárást igénylőek; a polgári perek több mint ötöde “jogilag nem egyszerű” devizahiteles ügy.

Tízezer perirat egyetlen tárgyaláson

Egyre több az akár több tízezer oldalas periratból tárgyalt büntetőeljárás is, például áfacsalás. Ezek között akadt olyan, amelyikre “teherautóval hozták az aktát” – mondta Takács József.

Közlése szerint Győr-Moson-Sopronban volt tavaly a legtöbb folyamatban lévő büntetőügy, míg a befejezettek számával a második helyen állnak.

Szigetelik a győri épületet

Tavaly 2,06 milliárd forint volt a költségvetésük, az idén 2,14 milliárd forintból gazdálkodnak; 2013-ban 200-250 milliós fejlesztéseket hajtottak végre, már meglévő, illetve újonnan kapott épületeket újítva fel, és így is sikerült hitel nélkül gazdálkodniuk.

Takács József elmondta: az idei terveik között szerepel a mosonmagyaróvári bíróság műemlék épületének felújítása, valamint a Győri Törvényszék épületének szigetelése. Mivel utóbbi feladat költsége 100 millió forint körüli, ezt várhatóan több év alatt tudják teljesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik