Belföld

Simon-ügy: megszólalt Mesterházy

A negyedmilliárd biztosan nem az MSZP pénze.

Megérkezett Budapestre Mesterházy Attila, akit a Liszt Ferenc reptéren a Hír Televízió tudósítója Simon Gábor eltitkolt millióiról kérdezett. Az MSZP elnöke azt mondta: biztosan nem a párt pénze Simon Gábor eltitkolt negyedmilliárdja. A pártelnök nem tudja, honnan származik helyettese pénze. Mesterházy ugyanakkor közölte: csütörtök estére lezárják az ügyet. Mesterházy megdöbbenéssel fogadta a Simonról szóló hírt, és kizártnak nevezte, hogy más MSZP-snek lehet-e eltitkolt pénze.

Az MSZP elnöke délután hallgatja meg Simon Gábort, akiről Bajnai Gordon azt mondta: ha a Simonról napvilágot látott híreknek csak a töredéke igaz, akkor a szocialista képviselőnek minden közéleti funkcióját, köztük a parlamenti képviselői megbízatását is fel kell adnia és távoznia kell a közéletből. Az MNO helyszíni tudósítója a Jókai utcai MSZP-székháznál azt látta, hogy folyamatosan érkeznek a szocialista politikusok, akik csak annyit közöltek, hogy délután, kora este lesz hivatalos álláspont.

Csütörtökre ígért válaszokat ausztriai számlájával összefüggésben Simon Gábor is, aki kedden függesztette fel MSZP-s párttagságát, miután a Magyar Nemzet azt írta, 240 millió forintos be nem vallott vagyont tart ausztriai bankszámlákon. Simon a Kossuth Rádió Krónikájának kijelentette: “Most nincs mit mondanom. Csütörtökön részletes tájékoztatást fogok adni, kérem ezt fogadják el.” Arra a kérdésre, hogy tényleg beszélt-e Mesterházy Attila MSZP-elnökkel telefonon, azt válaszolta: “Fogok még beszélni vele.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik