Belföld

Riasztás az ország keleti részére

Országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ónos eső miatt, hajnalban szinte az egész országra adtak ki riasztást, ennek jelentős részét visszavonták 7 órakor.

Csütörtök hajnalban citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat 5 északnyugati, valamint 8 délkeleti járás kivételével az egész országra. Reggel 7 órakor az ország nagy részéről visszavonták a riasztást. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Győr környékén van érvényben citromsárga riasztás.

A ma kora hajnali, reggeli órákban néhol as eső mellett ónos eső is előfordul. Északkeleten (főként Borsod és Szabolcs) az ónos eső mellett fagyott eső, esetleg havas eső, havazás is lehet – írja az OMSZ csütörtöki veszélyjelzésében.

Hozzáteszik, hogy a délelőtti órákban várhatóan északkeleten is fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Estétől pedig sokfelé várható sűrű ködképződés.

A csütörtöki előrejelzés szerint reggelig még többfelé várható kisebb eső, ónos eső, az északi, északkeleti határ közelében néhol esetleg havas eső, hó. Kora délutánra mindenütt megszűnik a csapadék, és vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet. Helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul. Késő estére 0 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csúszka, jégkaparászat – ónos eső

A nyári gumis autók készüljenek keringőre, és mindenki vigyen magával kesztyűt a kapirgáláshoz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik