Belföld

Minden tizedik tehetség Fejér megyei

Az Erzsébet-táborokba legkésőbb március 20-ig lehet jelentkezni

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2014-ben az Erzsébet-program keretében 62 pályázatot hirdetett meg: nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, valamint gyerekek részére. A Programra ebben az évben 3,5 milliárd forintot biztosít az Alapítvány. Az első évhez képest az immár harmadik évébe lépett program pályázatainak száma megkétszereződött.

Gyerekek részére 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új tábort hirdettek – újdonság a népi mesterségek tábora, az író-olvasó tábor, vagy a hatféle speciális sport- és a kétféle művészeti tábor – és ugyancsak újdonság a Napközi Erzsébet-tábor, amelyet hat leghátrányosabb kistérségben szerveznek.

Nagy Anna az Erzsébet-program szóvivője a Fejér megyei sajtótájékoztatón kiemelte: Alig több mint egy hónappal a pályázati lehetőségek megnyitását követően az összes szociális üdülési pályázat, a jelentkezési határidő lejárta előtt betelt.

Fejér megyéből mintegy 2800 fő vett részt a Program szociális üdülésein, illetve mintegy 2000 gyerek táborozott vagy kirándult az Erzsébet-programmal. A 100 fős tehetséggondozó Erzsébet Talentum Programnak pedig minden tizedik résztvevő tanulója Fejér megyei, ami nagy büszkeségre ad okot.

A szociális üdülési pályázatok mellett az Erzsébet-tábor kiírásai is rendkívül népszerűek, nyitva állnak még többek között a sportolni vágyó diákok számára meghirdetett táborok, a hatféle speciális sporttábor, a művészetek kedvelőit zenei és népi mesterségek tábora várja, de van még hely többek között a PontyVelem horgásztáborban, és a Napközi Erzsébet-táborban is.

Az Erzsébet-táborokra a keret kimerüléséig, de legkésőbb március 20-ig lehet jelentkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik