Belföld

Lubickolnak a rezsicsökkentésben a magyar nyugdíjasok – videó

Rezsicsökkentő fórumon jártunk, ahol megkérdeztük az embereket, hogy mit szólnak a harmadik csökkentéshez, valamint mennyit várnak még. De jelen volt a Magyar Csapat és olyanok is, akiknek mondták, hogy jó lenne jönni.

Budapest, Erzsébetváros-Terézváros összevonva, közösen érkeztek a Pesti Magyar Színházba, hogy megnézzék a kora délutáni premiert. Főszerepben a rezsicsökkentés, Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz jelenlegi helyi képviselője, illetve az idei jelöltje és Kovács Zoltán államtitkár.

A kora délutáni időpont ellenére – vagy éppen ezért – az érdeklődök zöme nyugdíjas, akik közül a többség készséggel állt kameránk elé, hogy elmondja, mit gondol az eddigi kettőről, meg az előttünk álló egyről és azt is bevallották, mennyit szeretnének még. Mármint rezsicsökkentést. Bár volt, aki nem hitt nekünk, hogy az előttünk álló távhőárcsökkentés mindössze 3,3%-os lesz.

A fórum előtt sajtótájékoztató, ahol Rónaszékiné millenniumi pólót és Arany János-idézetet libbent, majd a fórumon kijelenti, hogy ha április 6-án győznek, Európa vezető állama leszünk, de aztán gyorsan korrigál, már most azok vagyunk. Kovács államtitkár úr pedig diasort pörget, 2010 előtt rossz volt, azóta jobb. Mert „jobban teljesít”.

A diákon feltűnik Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy, érkezik a reakció a nézőtérről, de a következő képen már Orbán Viktor néz le ránk, tapsvihar. Erről is megkérdeztük a távozó rezsiharcosokat.

Jó lenne jönni

De mielőtt mutatnánk a videót, apró mellékszál a történetben, hogy a mellettem ülő három úr a kezdés előtt arról beszélgettek, hogy kinek mikor szóltak, hogy jó lenne jönni. „Ma, az utolsó pillanatban mondták, hogy jó lenne jönni, már majdnem úgy voltam vele, hogy maradok otthon Gödöllőn” – meséli az egyik. Szóltak? Jó lenne jönni? Gödöllő? Megkérdeztem tőlük, de semmi továbbit nem voltak hajlandóak elárulni, csak annyit, hogy tényleg Gödöllőről jöttek, már sok ilyen fórumon voltak, de semmi egyéb. „Ne feszegessük a dolgot” – zárta le egyikük a történetet.

Olvasói sztorik