Belföld

Vidéken is okosodnak a buszmegállók

Névtáblákkal szerelték fel a helyközi buszmegállókat Győrben és környékén.

Nyilván nem kerülte el a rendszeresen buszozók figyelmét, hogy az elmúlt hetekben táblát kaptak egyes vidéki buszmegállók. Pár vonalon a megállóhely nevét, a települést és egy kocsiállás kódot írtak ki a várókba. Megkérdeztük a Kisalföld Volánt, mi a célja az új fejlesztésnek.

Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron már működik digitális utastájékoztató rendszer, ezeket bizonyára már jól ismerjük. A totemoszlopok kiírják és be is mondják az érkező járatokat, valamint egyéb hasznos információt is közölnek, ha szükséges. Vidéken azonban eddig nem volt olyan rendszer, mely segítette a településeken nem jártas utasokat – mondta el a Győr24-nek Bognár László, a Kisalföld Volán Zrt. szóvivője.

Megtudtuk azt is, hogy eddig a megye nyugati, illetve déli részeiben helyezték ki az új táblákat. Munkatársaink a Győr-Nyúl, Győr-Csorna-Sopron, valamint Vámosszabadi és Gönyű térségében is láttak új táblákat.

Az új táblák már a falvakban is tájékoztatják a buszozókat, hiszen kinézve az ablakon nyomon tudják követni az útvonalat. A városokban azt is leolvashatjuk, hogy milyen átszálláis lehetőségek vannak az adott megállóhelyen.

„Az internetes illetve wapos menetrend tájékoztató rendszerek is azt a kocsiállás-kódot használják, melyek az új táblákon olvashatók. Fenti okból adódóan elképzelhető, hogy a jövőben kiteljesedhet a rendszer a tisztán helyi megállóhelyeket is felszerelve. Hasonló megállóhelyi táblák számos más városban, például Budapesten és Bécsben is segítik az utazóközönség tájékozódását” – tájékoztatta Winkler Ágoston, a Kisalföld Volán menetrendi előadója a gyoribuszok.hu-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik