Belföld

Aszfaltozó cégnek szállít alvázat a Rába

Európa egyik vezető építőipari-jármű gyártójával, a Joseph Vögele AG-vel írt alá 2016 végéig szóló szállítási megállapodást a Rába Jármű Kft.

Tájékoztatásuk szerint a Rába új beszállítóként nyerte el a továbbfejlesztett aszfaltozó gépek alvázainak gyártási jogát. A szerződés értelmében a Rába az új termék két típusváltozatát szállítja a német piacra.

A társaságnál azt közölték, hogy az idei évben fut fel a győri üzemükben a termelés, de sem az üzletértékével, sem a gyártott mennyiséggel kapcsolatos kérdésre nem kívántak válaszolni. A megrendelés nem igényel pluszberuházást, mivel a meglévő kapacitásokkal teljesíthető.

Közölték, az új együttműködés létrejöttét nagyban elősegítette, hogy a Rába a haszongépjármű-alvázak nyugat-európai piacán számos neves gyártónál már bizonyított. 2013-ban a Rába Jármű Kft. több mint 2000 építőgéphez szállított vasszerkezeti terméket. Az üzletfejlesztésnek és a folyamatosan növekvő forgalomnak köszönhetően a tavalyi évben a polgári értékesítés árbevétele elérte a katonai termékek árbevételi szintjét.

A cég tájékoztatása szerint az új alváz sorozatgyártása a tavalyi évben megkezdődött. Az együttműködés kedvező tapasztalataira alapozva a felek a további együttműködés lehetőségét is keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik