Belföld

Tizenhárom évet kapott a kaszinórabló

Egy eladónak is nekiment; az ítélet jogerős.

Jogerős ítéletet hozott a Győri Ítélőtábla annak a férfinek az ügyében, aki 2009-ben előbb egy balatoni kaszinót, majd Tatabányán üzleteket rabolt ki, egy alkalommal az eladót is bántalmazta.

A Tatabányai Törvényszék első fokon már kiszabta a 13 év letöltendő büntetést. Kovács Tamás bíró azzal indokolta, hogy a fellebbezés után sem enyhült az ítélet, hogy a férfi különös visszaeső, ráadásul az elkövetéskor hatályos törvényi rendelkezések kifejezetten kedvezőbbek voltak a vádlottra nézve, mint a jelenleg érvényesek.

Egy nőre is rátámadt

A férfit korábban vagyoni elleni, de nem erőszakért marasztalták el, ráadásul egyetlen esetben sem hozzá hasonló testalkatú vagy nála erősebb emberek, hanem minden alkalommal nők voltak a sértettek – emelte ki a tárgyaláson Majoros Gábor ügyész, aki az első fokú büntetés helybenhagyását kérte. A védő szerint ezzel szemben a sors játéka, hogy Tóth István minden alkalommal olyan helyeken rabolt, ahol női személyzet dolgozott. Szerinte nem bántalmazni akarta áldozatát a dulakodáskor a férfi, hanem el akart menekülni, csak az asszony megfogta és nem engedte el a kabátját.

Hatszor rabolt

A vádirat szerint a férfi egy pisztolynak látszó öngyújtóval 700 ezer forintot rabolt a gyenesdiási kaszinóból, majd december végén tíz nap alatt – vagy az öngyújtóval vagy paprikaspray-vel – öt sikeres és egy eredménytelen rablást követett el, összesen mintegy 130 ezer forintot zsákmányolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik