Belföld

Százmilliókat nyert a lottón a győri hajléktalan

"Istenem, nem kértem én ennyi pénzt!" Andraschek László szerint már nincs szüksége alkoholra.

Több mint félmilliárd forintot nyert a skandinávlottón a győri férfi, akit nem sokkal előtte az a veszély fenyegetett, hogy rozzant kis lakásukból kiteszik őket az utcára. Adósságok tömkelege állt mögöttük, a szerencsés nyertes alkoholproblémákkal is küszködött. Mostanra újraálmodták életüket, céljaik vannak, s egyetlen gondjuk csupán az, miként költik el a milliókat – írta szerdai számában a Kisalföld Napilap.

Tündérmese a javából

László elmondta: korábban többször megfordult a likócsi hajléktalanszállón, pár hónapja úgy tűnt, ismét vissza kell térnie oda. Szerény lakásban éltek feleségével, a számlákat nem tudták kifizetni. Ekkor kezdődött a tündérmese.

Egy szerdai napon Budapestre indultam, hogy részt vegyek egy továbbképzésen, melyet alkoholbetegeknek tartottak. Mielőtt megvettem a vonatjegyet, kitöltöttem egy lottószelvényt is. Korábban is lottóztam, ha maradt rá pénzem, de sose nyertem semmit. Vicces, hogy véletlenül csak hat számot jelöltem be, a postán szóltak, hogy még egyet be kell húzni – nyilatkozta a lapnak a milliomos, aki ezután félvállról vette oda a kincset érő számot, mondván: úgyis teljesen mindegy.

Amikor megtudta, mennyit nyerte: azt mondta: “Istenem, nem kértem én ennyi pénzt, kértem egy keveset, de nem ennyit”

Három nap kellett, mire László felfogta, hogy mi is történt. Azóta hét ingatlant, lakásokat, autót és egy balatoni nyaralót vásároltak. Feleségét ékszerekkel lepte meg, az az ember, aki korábban mindig a legolcsóbb termékeket kereste a boltban, hogy kijöjjön szerény pénzéből.

„Biciklivel mentem el az autószalonba. Azt mondtam az eladónak, hogy „háromig” mutasson járműveket. Ő 300 ezerre gondolt, leesett az álla, mikor mondtam, három millió a felső limit.

Ital nélkül, százmilliókkal új álmokat tűzött ki

Andraschek László jótékony célra, elsősorban a győri hajléktalanszállónak ajánlott fel pénzt. Célja, hogy a jövőben is támogassa a rászorulókat, főképp a szenvedélybetegeket. Szeretne eljutni Kanadába, ahol nővére lakik. A tündérmese szereplője megfogadta azt is, hogy soha többé nem iszik. Az 55 éves férfi megjegyezte: öt éve közdütt az alkohol ellen, most pedig már végképp nincs oka a porhár fenekére nézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik