Belföld

40 milliós felújítási keretről dönt a város pénteken

Régen tartott fórumot, ezért jó hírekkel és kérdésekre várva érkezett Cseri Tamás a Mátyás utcára.

Jó hírrel kezdte Cseri Tamás (Fidesz) városatya kedd esti vásárhelyi fórumát. Elmondta, a pénteki közgyűlés dönt egy 40 milliós keretről, melyet lakások hőszigetelésére, nyílászáró cserére különítenek el és amelyre majd pályázni lehet. Hozzátette, úgy tudja, a következő uniós ciklusban a régen nagy sikert aratott panel program is folytatódik.

Varga Ferenc az Alföldvíz divízóvezetője arról számolt be, a vízmű és önkormányzat nevében illetéktelenek járják a várost és vízmintavételre hivatkozva próbálnak idősekhez bejutni, nyilván más céllal. Hangsúlyozta, senki nem adtak ilyen feladatot, ilyen munka nem folyik.

Egy Révész utcai lakos a házi szennyvízszivattyújának használatba adásáról érdeklődött. A vízmű most mindenkinek nyilatkozatot küldött, hogy átadják e a szivattyút. Azt javasolják, ezt mindenki tegye meg, mert ellenkező esetben a meghibásodás esetén a javítás költségét a háztulajdonosnak kell állnia. Ha a vízműnek adják, akkor az az eddigiekhez hasonlóan valamilyen módon majd megtéríti a villanyszámla erre eső részét. Vásárhelyen egyébként 300 olyan ingatlan van ahol a hagyományos módon nem folyik le a szennyvíz, itt a csatornázáskor szivattyúkat építettek be.

Panasz érkezett a Mátyás utca vízelvezetéséről is. Itt szikkasztásos módon ürülnének az árkok, ám pár ház előtt rendre felgyülemlik a víz és az úttestet is elborítja. Cseri Tamás a műszaki iroda segítségét kérte, valamint megígérte, közmunkásokkal kiszintezik az utcát.

Miklós Lőrincné az Arénáról érdeklődött, mikor lehet már azt használni. Az csarnok helyett az Eötvös tanulói is az egészségtelen és korszerűtlen volt Kossuth tornatermébe járnak testnevelésórára. A képviselő elmondta, 2013 év végén tartott sajtótájékoztatót a témában. Akkor már világossá vált nem lesz egyszerű megnyitni az intézményt, mivel a gázt és az áramot is kikötötték. A fórumon szintén jelen lévő dr. Havasi Katalin képviselő elmondta, jelenleg nem tudnak bemenni az épületbe, az le van lakatolva. Emlékeznek, annak idején dr. Rapcsák András leverte a lakatot és mekkora botrány lett belőle, fogalmazott.

Cseri Tamás beszélt még a hétvégén átadott természettudományi laborról, mely szintén körzetében a Németh László Gimnáziumban van, valamint egy politikai röplap kapcsán is kifejezte nemtetszését. Az egyik párt a kultúrára való költekezést rója fel. Cseri Tamás azt hangsúlyozta, akkor erre adtak pályázati pénzt, és különben is szellemi táplálékra is szükség van, különösen akkor mikor rendre teltházas előadásokkal működik a megújult Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik