Belföld

Rendőrök mentettek meg hajléktalanokat a fagytól

Az elmúlt öt évben nem történt kihűléses haláleset Hódmezővásárhelyen.

Pár órán belül két hajléktalant mentettek meg a vásárhelyi rendőrök a fagyhaláltól. Egy középkorú férfira egy társasház lépcsőházi alagsorában, míg egy társára a vasútállomás közelében egy padon találtak rá a járőrök. Mindkettőjüket Csomorkányi úti hajléktalanszálló melegedőjére vitték.

Nem csak a hajléktalanok vannak kitéve a hidegnek. A tél elejétől január 4-ig összesen 19-en fagytak meg az otthonukban Magyarországon.

Szenti Szabolcs rendőr százados, a megyei főkapitányság szóvivője korábban arról számolt be, szinte napi rendszerességgel intézkednek ilyen ügyekben a vásárhelyi rendőrök, ugyanakkor a városban egyetlen halálos áldozata sem volt hidegnek az idei télen. Mint megtudtuk, a legtöbbször – bár nem kizárólag – hajléktalanokon kell segíteniük.

Nemcsak az idén, az elmúlt öt évben sem történt kihűléses haláleset Vásárhelyen– erről Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense beszélt még a tél elején. Akkor elmondta, a városi hajléktalanszállón 65-67 fedél nélküliről tudnak gondoskodni a hideg évszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik