Belföld

Nem lesz neve, de áprilisra kész

Kétharmada már kész a megújulás alatt álló Székkutasi Sport Centrumnak

A hideg és a hóesés sem tudja akadályozni a székkutasi sportpályán és környékén tavaly ősszel indult építkezést, amiről Szél István polgármesterrel beszélgettünk.

A kivitelezés nagyjából 60 százalékon áll, mondta a település első embere. A csarnok nyílászáróit kicserélték, festése megtörtént. Az öltözőket szétverték, hogy új villamos hálózatot és fűtést, burkolatot kapjon. Megújítják a konditermet is, korszerű gépeket vásárolnak, valamint az öltözőkből más útvonalon lehet majd a csarnokba jutni.

Az intézmény zárt szekrényeket és kamrákat is kap, mindig lehet tudni ki jön és megy a telepen. Az építkezés végeztével egy teljes állású foglalkoztatott végzi a mindennapi gondnoki teendőket, az önkormányzat és a sportkör alkalmazásában.

A focipálya körül futópálya épül, erről már csak az új salakréteg hiányzik. A sok lámpaoszlopot leszerelik, csak négy marad, mely korszerű világítást nyújt majd. A székkutasi sportpálya egyébként a mintafalu építésekor a környék első világított pályája volt, a környék nagy focicsapatai is idejártak edzésekre. A fociszezon után, ősszel magát a pályát is megújítják.

A pályázat során a komplexumra 85 milliót költenek, a következőbe pedig eszközökre, gépekre és a hátsó pálya felújítására pályáznának. Az átadásra valószínűleg április első hetében egy nagy községi sportnapon kerülhet sor. Erre egy híres sportolót is meghívnak.

A sportcentrumnak eredetileg nevet is adtak volna, valamely a község sportéletében jelentős szerepet játszó személy után, végül ezt az ötletet elvetették, mondta el Szél István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik