Belföld

Jogsi nélkül autózott és trükközött a rendszámmal

Mercedes kisbuszt vezetett a férfi, mikor elkapták a rendőrök.

A rendőrök január 31-én délután ellenőriztek egy Mercedes Sprinter típusú kisbuszt és annak vezetőjét Győrben.

Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedélye lejárt és a 40 éves férfi a jármű forgalmi engedélyét sem tudta átadni az intézkedőknek. Az egyenruhások a járművezetőt a gépkocsi telephelyére kísérték, ahol a nyalkai lakos elmondta, hogy az ott parkoló Volvo típusú személygépkocsi is az ő tulajdona. A rendőrök az autót a nyilvántartásban ellenőrizték és felfedték, hogy a forgalmi rendszámot egy Volkwagen Golf típusú személygépkocsira adták ki.

A Készenléti Rendőrség járőrei a rendszámtáblákat lefoglalták és járművezetőt a Győri Rendőrkapitányságra előállították. A férfi kihallgatása során beismerte, hogy a hatósági jelzéseket a rokona járművéről szerelte át a Volvóra, mivel az autó nem rendelkezett érvényes magyar rendszámmal.

A Győri Rendőrkapitányság F. Gábor ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A Készenléti Rendőrség a járművezetővel szemben engedély nélküli vezetés és a forgalmi engedély hiánya miatt szabálysértési feljelentést tett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik