Belföld

Az egymástól elszakadt testvérekért

Február végén zárul az a jótékonysági aukció, amelyet a saját családjuk nélkül, egymástól elválasztva nevelkedő testvérpároknak szóló programokat támogatná

A kapcsolatok ápolása érdekében két-háromhavonta testvértalálkozókat, évi egy-két alkalommal testvértáborokat szervez a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület, emellett pedig programjaikon (kirándulások, színházlátogatás, sportesemények) külön is odafigyelnek arra, hogy a testvérek találkozhassanak. Jelenleg több mint 150 más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpár kapcsolattartását segítik.

A közös programok finanszírozására – a pályázati lehetőségek mellett – tavaly második alkalommal szervezték meg az „Adventi Jótékonysági Kiállítást és Aukciót”, amelyen 33 kortárs művész 47 alkotást ajánlott fel. Azok, akik szívesen állnak a jó ügy mellé, még február 28-ig bekapcsolódhatnak az aukcióba. Interneten keresztül licitálhatnak a http://jotekonysagi-arveres.vigyazokez.hu/ oldalon. A még kalapács alá kerülő alkotások között festmények, szobrok, grafikák, kerámia és népművészeti alkotások is szerepelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik