Belföld

660 milliós pszichiátriai fejlesztés Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem sikeresen pályázott egy Európai Uniós projektre.

A szegedi egyetem még 2011-ben adott be egy pályázatot, „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a dél-alföldi régióban” címen. A pályázat konzorciumi együttműködésben valósul meg, melynek vezetője a Szegedi Tudományegyetem.

A projekt keretén belül pszichiátriai és addiktológiai betegek, valamint a súlyos koponya- és agysérültek rehabilitációját célzó fejlesztés valósul meg, az utóbbit már 2013. december 17-én megkezdték. A pszichiátriai projekt során pedig a Kálvária sugárúton lévő épületen végeznek építési, bővítési, felújítási munkálatokat.

A bővítést követően a rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás, a meglévő épületben az akut és krónikus fekvőbeteg-ellátás, az átalakítandó – jelenleg sürgősségi osztályként működő – épületrészben pedig járóbeteg-ellátás fog működni. A bővítményként létrejövő háromszintes rehabilitációs épületrész alsó két szintjén egy-egy 25 ágyas ápolási hely lesz létrehozva, egységenként 7 háromágyas kórterem, 1 kétágyas kórterem, 1 egyágyas kórterem és 1 egyágyas, akadálymentes kórterem lesz biztosítva. Majdnem minden szobában saját fürdő lesz kialakítva.

A bővítés tetőtéri részében alapvetően kiszolgáló, személyzeti és szociális helyiségek lesznek. Főorvosi, orvosi és pszichológus szobák, adminisztráció, gyógyfoglalkoztató személyzeti helyiségek és személyzeti pihenő is. A támogatás összege 663 527 500 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik