Belföld

Hódmezővásárhelyen a Jövő Bajnokai

A Magyar Úszószövetség 7 régióban indította útjára a „Jövő Bajnokai” címet viselő rendezvénysorozatot hogy megtalálja a következő hét év úszóreménységeit.

A szombaton Hódmezővásárhelyen indult versenysorozat célja, hogy felkutassa hazánk legtehetségesebb fiatal, 2002-2003-ban született úszóit, akik a 2016. évi hódmezővásárhelyi Ifjúsági Európa-Bajnokságon, a 2017. évi budapesti junior világbajnokságon, illetve a 2021. évi budapesti felnőtt világbajnokságon a magyar úszóválogatott gerincét alkothatják.

A Jövő Bajnokai rendezvénysorozatban minden hónap első szombatján felméréseket tartanak egy-egy újabb régióban. Elsőként Hódmezővásárhely ad otthont a megmérettetésnek, ahol a Dél-alföldi régióban élő fiatalok felmérésére kerül sor. Az eseményen Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Szarvas, Szentes, Csongrád, Szeged, Tótkomlós, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Kiskunhalas és Baja városából érkeznek versenyzők. Az érintett városok vezetői is eljöttek az eseményre, így Szarvas alpolgármestere, vagy a Szentest igazgató Szirbik Imre is tiszteletét tette.

A versenyek előtt prominens stáb adott tájékoztatót a sorozat lényegéről ahol Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Dr. Szabó Tünde főtitkár, Bán Sándor régióvezető, Kiss László felnőtt-, és Törös Károly junior szövetségi kapitány, Lázár János országgyűlési képviselő, Almási István polgármester valamint Darnyi Tamás és Czene Attila olimpikonlegendák is jelen voltak.

Gyárfás Tamás kiemelte, Hódmezővásárhely, és Lázár János úszósportért tett erőfeszítései már Debrecennel vetekszenek. A vásárhelyi uszodába már szinte hazajárnak, a Gyurta testvéreken és Risztov Éván kívül a hazai úszósport színe-java készül a városban világversenyekre.

Kiss László szövetségi kapitány szintén háláját fejezte a város sportnak nyújtott segítségéért. Lázár János köszöntőjében hangsúlyozta, hamarosan ismét eléri az ország, hogy minden általános iskolás megtanulhat úszni. Ahhoz pedig, hogy mindenki számára elérhetővé váljék az úszás mint mozgásforma, még az idén tanuszoda-építési programot indít az állam. Ezt azt jelenti, minden járás rendelkezni fog olyan uszodával, stranddal ahol rászorulók akár ingyen is igénybe vehetik a medencés sportokat.

A sporteseményt a Magyar Televízió is közvetíti, Szántó Dávid és Riskó Géza is a helyszínen tartózkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik