Belföld

Vidám farsangi beszélgetésre várja a püspök Gyurcsányt

A DK egy tavalyi levelére reagálva várja Kiss-Rigó László Gyurcsány Ferencet és Orosz Gábort.

Beszélgetésre hívja a farsangi időszakban Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök GyurcsányFerencet, a DK elnökét és Orosz Gábort, a párt szegedi ügyvezető alelnökét.


Kiss-Rigó László

A püspök az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki nyílt levelében azt írta: a DK helyi szervezete tavaly decemberben “vicces, mulatságos” levélben szólította meg. Mint fogalmazott: a maga részéről szívesen fogadja, hogy a kampányba kerüljön egy kis humor is, a püspökség advent idején azonban komolyabb, nagyrészt karitatív tevékenységekkel, programokkal volt elfoglalva.

Kiss-Rigó László szerint az “ilyen jellegű mulatság” ideje számukra a farsang, ami idén március 4-ig tart. A püspök ebben az időszakban várja Gyurcsány Ferencet és Orosz Gábort “egy vidám farsangi beszélgetésre” a szegedi Püspöki Székházba.

A Demokratikus Koalíció elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében azt írta, alkalomadtán meglátogatja a püspököt.

A Szeged24 tavaly decemberben tudósított a DK nyílt leveléről, amelyben Csóti Zsombor, a DK országgyűlési képviselő-jelöltje az egyházi vezető politikai szerepvállalását kifogásolta, s Ferenc pápa példáját említette, aki a politikát háttérbe szorítva az elesetteket és a szegényeket segíti. A DK a levélben kifogásolta a püspök stadionépítésben vállalt szerepét is, és felhívta Kiss-Rigó László figyelmét, hogy az “értelmetlen stadionok építésére fordított összegek hiányozni fognak többek között a szegények ellátásából, a szociálpolitikából is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik