Belföld

Újra egyeztettek a lakók a lakásszövetkezet vezetőivel

Lakasszovetkezeti-gyules-Fehervaron(1)(960x640).jpg (Lakásszövetkezeti gyűlés Fehérváron)
Lakasszovetkezeti-gyules-Fehervaron(1)(960x640).jpg (Lakásszövetkezeti gyűlés Fehérváron)

Az önkormányzat közvetítésével közelednek az álláspontok.

Az önkormányzat az október 30-án lezajlott fórumon közvetítő szerepet vállalt a lakóközösségek és az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet között kialakult problémák rendezésében. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

A megkeresés célja az volt, hogy járjanak utána, miféle alapon vesz fel a tulajdonosok terhére újabb hitelt a szövetkezet vezetése, miközben éppen visszafizették a korábbi panelprogram részleteit.

A Városházi fórumon arra kérték a lakókat, hogy állítsanak össze egy tárgyalódelegációt, amely az önkormányzat közvetítésével a szükséges egyeztetéseket lefolytatja az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet vezetőivel. Az érintettek ezt megtették, így Cser-Palkovics András polgármester részvételével megtörtént az első egyeztetés.

Csütörtökön a Városházán egyeztettek az érintett felek

Az egyeztetés eredményeképpen a felek megállapodtak abban, hogy egyelőre a szövetkezeti közgyűlés összehívására nem kerül sor. Ehelyett a lakók átadtak egy összefoglaló problémajegyzéket, amely tartalmazza azokat a kéréseket, problémákat, amelyekre választ várnak. Az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet vezetői ígéretet tettek arra, hogy egy hónapon beül újabb egyeztetés keretében ezeket a válaszokat a lakók képviselőinek átadják. Az érintett társasházakban élők pedig arról gondoskodnak, hogy valamennyi, az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezethez tartozó városrészből legyen majd őket képviselő személy ebben a delegációban.

Székesfehérvár polgármestere felajánlotta, hogy ha önkormányzati tulajdonú közszolgáltató cégeket érintő kérés merül fel, akkor mind a Széphő Zrt., mind a Depónia Kft. készen áll az egyeztetésekbe való bekapcsolódásra, valamint ha a lakóközösségek szükségesnek érzik, a jövőben is szívesen közvetít a felek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik