Belföld

Ónos eső: Kamionos karambol volt a legsúlyosabb

havas út (havazás, )
havas út (havazás, )

Nem követelt halálos áldozatot az időjárás, ketten kerültek kórházba. Sok jármű és kezek, lábak is törtek a csúszós utakon.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kora reggel nagyon sok balesetet okozott az ónos eső a térségben.

Buszok, kamionok csúsztak meg

Farkas-Bozsik Gábor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a Fehérvár24-et, hogy két balesetnél még mindig tart a műszaki mentés.Hajnali 3 óra óta kint vannak a sárbogárdi tűzoltók a 61-es úton, ahol két kamion ütközött. A műszaki mentéshez Budapestről érkezett egy tűzoltódaru. A daruval együtt innen vonulnak át Vajtára, ahol egy autóbusz félig az úton, félig az árokban állt meg.

Fotó: FMKI

Ma reggel 9 előtt is keresztbe fordult egy kamion a 8123-as számú úton,Gántnál. A balesetben senki nem sérült meg.

Éjszaka többször is riasztották a tűzoltókat megcsúszott autóbuszokhoz, de a tűzoltók gyorsan intézkedtek, huzamosabb ideig sehol nem fagyoskodtak az utasok. Többnyire települések közvetlen közelében történtek a balesetek, így a rokonokat is segítségül hívhatták az utasok – mondta el a katasztrófavédelmi szóvivő.

Nem követeltek emberéletet a balesetek

Szijj Péter, a Fejér megyei mentőszolgálat szóvivője a Fehérvár24 érdeklődésére elmondta: az éjszaka folyamán egy alkalommal kellett súlyos balesethez riasztani a mentőszolgálatot. Cece és Alsószentiván között, a 61-es főúton ütközött össze két kamion. A sárbogárdi mentősök két súlyos sérültet láttak el és szállítottak kórházba.

Ma reggel Velence és Pusztaszabolcs között borult árokba egy autós. Itt egy könnyebb sérültet kellett a helyszínen ellátni. A sofőr úgy döntött, hogy nem kér kórházi ellátást.

Reggel munkába és iskolába menet sok gyalogos esett el a csúszós járdákon. Főképp különböző végtagsérülésekhez hívják folyamatosan a mentősöket – tette hozzá a szóvivő.

Mindenhol járnak a buszok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Székesfehérvár, Polgárdi, Enying és Sárbogárd kistérségekben fenntartja az elsőfokú riasztást. Szombaton pedig a várható gyenge ónos eső mellett, a megerősödő széllel is számolni kell.

A buszközlekedés is helyreállt, leállított járat már nincsen. Ha egy busz mégis várakozni kényszerül valahol, az már nem a csúszós utak, hanem balesetek miatt van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik