Belföld

Kit díjazzon Fehérvár? – Javasoljon Ön is!

cser-palkovics(1)(960x640).jpg (cser-palkovics andrás, )
cser-palkovics(1)(960x640).jpg (cser-palkovics andrás, )

A díjakkal azokat szeretnék elismerni, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását.

Penna Regia díj

A díjat az kaphatja, aki a sajtó munkatársaként Székesfehérvár életének tárgyszerű bemutatásával elősegítette a város elismertségét, a helyi közélet nyilvánosságát, illetve hozzájárult Székesfehérvár országos és nemzetközi megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

Sipos Gyula-díj

Aki a Magyar Honvédség tényleges katonai állományába tartozik és régóta kiemelkedő munkát végez, helytállásával Székesfehérvár polgáraiban a Magyar Honvédség tekintélyét és a Magyar Honvédségbe vetett bizalmat erősíti.

Székesfehérvár Közbiztonságáért díj

Azokat az embereket jelölhetik, akik a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, vagy a Székesfehérvár Városi Rendőrkapitányság hivatásos állományában teljesít szolgálatot . Vagy a Székesfehérvári Polgárőrség tagjaként rendszeresen segíti a rendőrség feladatainak ellátását a bűnmegelőzés területén, helytállásával Székesfehérvár polgáraiban a tűzoltóság, a rendőrség, a polgárőrség tekintélyét és a beléjük vetett bizalmat erősíti.

Székesfehérvár Közoktatásáért díj

„Székesfehérvár Közoktatásáért” díjat kaphat, aki Székesfehérvár közoktatásában tartós, kiemelkedő szakmai munkát végzett, így tevékenységével a Székesfehérváron nevelt, oktatott gyermekek, tanulók javát szolgálta.

Székesfehérvár Egészségügyéért díj

Olyan orvosnak vagy egészségügyi szakdolgozónak adományozható, aki Székesfehérvár lakóinak egészsége, egészséges életmódra nevelése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységével a betegek javát és gyógyulását szolgálta.

Székesfehérvár Sportjáért díj

Aki a sport területén kimagasló szakmai tevékenységet végzett illetve kiemelkedő hazai vagy nemzetközi eredményt ért el. A díjat személy, egyesület, csapat is kaphatja.

A javaslatokat február 28-ig lehet írásban benyújtani a polgármesterhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik