Belföld

Gyurcsány nem vesz vissza a tempóból

gyurcsány (gyurcsány)
gyurcsány (gyurcsány)

Gyurcsány Ferenc szerint a legfontosabb gazdasági és társadalompolitikai kérdésekben nincsen olyan vita az Összefogást alkotó pártok programjaiban, ami túlfeszítene egy lehetséges, későbbi kormánykoalíciót. A szocialisták szombati nagygyűlése szerinte imponáló volt és erőt sugárzó, egy ötös alát adna rá – árulta el a lapnak.

Gyurcsány úgy érzi, hogy Mesterházy jól fogalmazott, mikor azt mondta, hogy újra megteremtődött a győzelem esélye, és ennek értelmében a következő hetek a remény hetei lehetnek. Hozzátette, hogy ő azt tapasztalja, hogy a kormányváltást akaró demokraták támogatják az összefogást, és az elmúlt hetek eseményei megmozdították az embereket.

A Demokratikus Koalíció elnöke számára természetes, hogy a közös lista közös kampányt is jelent. Mesterházy azt kérte tőle, hogy legyen olyan aktív, amennyire tud. És mint mondta, nem vesz vissza a tempóból csak azért, mert nem önállóan méretődnek meg.

Az esetleges koalíciós egyeztetések kapcsán úgy látja a politikus, hogy pártjában nincs “őrült nagy nyomakodás azért, hogy valaki miniszter vagy államtitkár legyen”, és el nem tudja képzelni, hogy összevesszenek egyik vagy másik kormányzati pozíción. Gyurcsány azt már korábban kijelentette, hogy ő nem lesz kormánytag.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik