Belföld

Ennyit költ a város a sportjaira

Varoshaza(4)(960x640).jpg (1)
Varoshaza(4)(960x640).jpg (1)

Pénteken közgyűlést tartott az önkormányzat, ahol többek között a sporttámogatásokról és építészeti díj alapításáról is tárgyaltak.

A közgyűlés előtt a város díszpolgárát, Kovács Ferenc mesteredzőt köszöntötték 80. születésnapján. Ő az, aki magyar csapattal játékosként és edzőként is szerepelt európai kupadöntőben. Székesfehérvár polgármestere elmondta: “A Videoton tiszteletbeli elnöke, városunk díszpolgára a mai napig járja a pályákat, megtalálható a Videoton, a Puskás Akadémia és a válogatott mérkőzéseken is, megkerülhetetlen a véleménye, amit továbbra is markánsan, lényeglátóan fogalmaz meg. Élmény vele a fociról beszélgetni – szerencsére nyolcvan évesen is olyan friss és naprakész, mint amikor még a kispadon ült.” Napirend előtt Ocskay Gábort is köszöntötték 62. születésnapja alkalmából.

Egy új szakmai elismerés

Az újonnan alapított Schmidl Ferenc Építészeti Díjat az az építész tervező kapja majd, aki Székesfehérvár közigazgatási területén belül, 1990. után megvalósult építészeti alkotása révén hozzájárult Székesfehérvár városképének fejlődéséhez, építészeti kultúrájának előmozdításához, az épített környezet minőségének javításához.

Sporttámogatások

Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy sportszakosztályi támogatásokra összesen 379 millió 500 ezer forintot költött a város tavaly. Az Alba Volán Sportclub jégkorong szakosztálya 80 millió, az Alba Regia SC kosárlabda szakosztálya 112 millió, a Fehérvár FC kft. 118 millió, a Köfém Sport Club női kézilabda szakosztálya 30,5 millió, míg az Alba Volán Sportclub öttusa szakosztálya 18,5 millió, az Alba Regia Atlétikai Klub pedig 20,5 millió forinttal szerepel a támogatottak között.

Létesítményfenntartásra 531 millió 350 ezer forintot költött az önkormányzat 2013-ban. Kiemelt helyen szerepel a Csitáry G. Emil uszoda 247 millió, az ifj, Ocskay Gábor sportcsarnok 65 millió, a Sóstói Stadion 86 millió és a Köfém csarnok 40 millió forintos támogatással. A Bregyó közi Sportcentrum és a Vodafone Sportcentrum fenntartására 35, 7, illetve 35 millió forintot költött a város.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik