egyetemista(210x140)(1).jpg (egyetemista)
Belföld

Űrkutatás a Dunaújvárosi Főiskolán

A nemzetközi mértékkel is mérhető űripari kutatásokba a hallgatók is bekapcsolódhatnak.

Minderről részletes információt kaphatnak azok az érdeklődő fiatalok, akik február 1-jén, szombaton délelőtt 10 órától részt vesznek a főiskola nyílt napján.Az űrtechnológiai kutatások mellett robotokkal, virtuális hegesztőgéppel találkozhatnak, valamint intézeti, laboratóriumi bemutatókon, rendhagyó fizikaórán vehetnek részt. A rendezvényen részletes felvételi tájékoztatás keretében a leendő hallgatók megismerkedhetnek a műszaki és informatikai képzéssel, a laborparkkal, a kettős diplomás képzés lehetőségével, a tehetséggondozás formáival és a hallgatói sikeresség erősítésének eszközeivel is.

Ismerkedés az űriparral

A Dunaújvárosi Főiskola Műszaki Intézetében professzorok, kutatók és kutatástámogató mérnökök, valamint diákok vesznek részt űripari tevékenységek támogatásában. Elsősorban műholdak tartószerkezeteinek, illetve földi kiszolgálóegységeinek tervezésével és fejlesztésével foglalkozik a kutatócsoport. A hallgatók elsősorban TDK-tevékenységgel, vagyis a Tudományos Diákköri Konferenciákon való részvétellel, szakdolgozataik kidolgozásával, valamint a labortevékenységek támogatásával tudnak részt venni a kutatásokban. Megismerhetik a főiskola speciális laboratóriumait, dolgozhatnak a legmodernebb gépekkel, valamint részt vehetnek az azokon folyó munkában, közben pedig megismerhetik magát az űripart, illetve az űriparhoz kapcsolódó kutatási folyamatokat. Olyan ismeretekre tehetnek szert, ami a normál mérnöki ismereteknek általában nem része.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.