Belföld

Új szakok a győri egyetemen

Új szakokat indít, igazságügyi és munkaügyi-társadalombiztosítási igazgatási szakemberek képzését kezdi meg szeptemberben a győri Széchenyi István Egyetem.

Az intézmény kommunikációs titkára, Winkler Csaba elmondta: azt észlelték, hogy az igazságügy, a munkaügy, valamint a társadalombiztosítás területén a korábbinál nagyobb az igény olyan szakemberekre, akik a megszerzett speciális szakismeretek birtokában aktívan részt tudnak venni az igazgatási feladatok ellátásában.

Hozzátette, hogy az ott végzett hallgatók széleskörű jogi, közgazdasági, informatikai, idegen nyelvi ismereteket szereznek a képzés 6 féléve során, az intézmény pedig egyaránt hangsúlyt fektet elméleti és gyakorlati felkészültségük kiteljesítésére.

Az igazságügyi és a munkaügyi-társadalombiztosítási igazgatási szakemberek képzését ez év őszén kezdik meg, állami ösztöndíjas, illetve költségtérítéses nappali és levelező oktatás keretében. Az előzetes becslés szerint mintegy százötven hallgatóval számol a két szakon az intézmény, amelynek jelenleg 12 ezer hallgatója van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik