Belföld

Tizennégy év az élettársát megfojtónak

24.hu
24.hu

2014. 01. 30. 15:32

Az akkor 41 éves férfi 2012 nyarán megfojtotta győri élettársát.

A bíróság ezzel súlyosbította a Győri Törvényszék tavaly márciusi, 12 évnyi szabadságvesztést kiszabó döntését, amelyben emberölés mellett az asszony sérelmére korábban elkövetett zaklatásban, valamint – a nő két telefonjának ellopása miatt – kifosztásban mondta ki bűnösnek Pandur Ottót. A férfi a mobilok elvitelét azzal magyarázta korábban, hogy meg akarta tudni, volt-e köze máshoz egykori élettársának.

Zólyomi Csilla tanácsa ezzel mind azt a védői indítványt elvetette, hogy ejtsék a zaklatás vádját, mind azt az ügyészi felvetést, hogy a telefonok elvitelét kifosztás helyett rongálásként értékeljék. Ugyanakkor nagyobb súllyal vették figyelembe, hogy a bűncselekmény miatt három gyermek maradt anya nélkül, a szakértői vélemény szerint pedig elhúzódó fulladás okozta a sértett halálát, akit előbb kézzel, majd eszközzel is fojtogatott a férfi, akinek esetében nem vették figyelembe enyhítő körülményként a büntetlen előéletet.

fotó: Győr24 archívum

A vádlott már az első fokú eljárás során is beismerte bűnösségét. Védője arra hivatkozva kérte, hogy mondják ki: a vádlott erős felindultságban követte el tettét, ugyanis az emberöléshez vivő láncolatot az indította be, hogy védence megalázva érezte magát, amikor a későbbi áldozat egy vita hevében hozzávágta azt a százezer forintot, amit tőle kapott.

Földön fekve találtak halott anyjukra

Az édesanya három kicsi gyermekével egy Csorna melletti községben töltötte a hetet, az édesanya viszont korábban hazajött Győrbe, mert elintéznivalója akadt. Megbeszélte a gyerekekkel és a nagyival, hogy a kicsik majd másnap utána jönnek.

A gyerekek fel is szálltak a buszra, a vidéki állomáson pedig leszálltak, de ott nem várta őket senki. Gyalog hazaindultak, de az anyjuk nem nyitott ajtót. Úgy döntöttek, hogy vissszamennek a buszmegállóba, hátha elkerülték egymást út közben.

Visszafelé menet találkoztak 20 éves fiútestvérük anyósával, aki megállította a gyerekeket, és felhívta a fiútestvért, hogy jöjjön értük. Míg a fiú húgaiért ment, többször telefonált édesanyjának, majd később többször felkereste a lakást is, de senki nem nyitott ajtót.

Délután öt órakor arra jutott, hogy akárhogy is, de bejut. Hívott egy lakatost, aki kinyitotta az ajtót. Azonnal meglátták az édesanyát, ahogy a nagyszobában a földön fekszik. Részletek itt!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.