Belföld

Riasztás: csúszhatnak az utak

ónos eső (ónos eső, )
ónos eső (ónos eső, )

Csaknem az egész országra kiterjesztette korábban ónos eső miatt kiadott figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtti veszélyjelzése szerint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban érvényben van az ónos eső miatti figyelmeztetés. Több déli megyében már a riasztást is kiadták. Ezeken a területeken a következő órákban is ónos esőre kell készülni.

Mint írták: délutánig az ország déli felében, majd ezt követően péntek éjfélig az Északi-Középhegység, az Alföld északi része és az északnyugati területek kivételével alakulhat ki időszakos, általában gyenge ónos eső, fagyott eső. A dunántúli területeken és a középső országrészben lehet jellemzőbb az időnkénti ónos csapadék kialakulása, de jelentősebb mennyiségű csapadék nem valószínű.

A Dunántúl északnyugati, északi felében (az idő előrehaladtával egyre inkább csak északnyugaton), illetve kisebb eséllyel a nap első felében a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében kialakulhat időszakos havazás. Péntek éjfélig a Dunántúl északi, nyugati felében általában 5 centiméter alatti, míg az Északi-középhegység térségében 2 centiméter alatti friss hó valószínű.

A fagypont alatt lévő összefüggő hótakaróval borított területeken a fokozatosan megerősödő délkeleti szél a nap második felétől (főként az éjszakai órákban, illetve a péntek napközben) helyenként (elsősorban Csongrád és Bács-Kiskun megye déli részén) hordhatja a havat – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik