Belföld
szex (Array)

Orbánékat kiűznék a hálószobából

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2014. 01. 30. 14:10

Családtervezési indokkal csak azok kérhetik ezt az orvosi beavatkozást, akik elmúltak negyvenévesek, vagy legalább három, vér szerinti gyermekük van – emlékeztet a párt. Milyen jogon?! – teszi föl a kérdést a DK. Milyen jogon kívánja az állam meghatározni, hogy ki, mikor és hány gyereket vállaljon?! Milyen jogon különbözteti meg hátrányosan azokat, akik nem akarnak gyermeket?! Milyen jogon rendelkezik polgárai testével – csaknem 350 évvel a “Habeas corpus” elvének törvénybe iktatása után, amely elv nemcsak a személyes szabadsághoz, hanem a saját test fölötti rendelkezéshez való jog elismerését is jelenti?!

El a kezekkel a családtervezéstől! – követeli a DK. Az állam takarodjék a hálószobából, a szülőszobából és a gyerekszobából egyaránt! Ez a törvény, mint azt az Alkotmánybíróság 2006-os döntése kimondja, megengedhetetlen módon sérti a polgárok önrendelkezési jogát, és az alaptörvénybe sem sikerült eddig olyan passzust beleszuszakolni, ami ezt érvénytelenítené. S noha egyformán vonatkozik mindkét nemre, elsősorban a nőket sújtja, így sérti a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés minden formájának kiküszöböléséről szóló nemzetközi egyezményt (CEDAW) is.

Választási győzelme után a demokratikus ellenzék, a többi, a polgárok magánéletébe indokolatlanul beavatkozó törvényhez hasonlóan ezt a rendelkezést is hatályon kívül helyezi – írta közleményében Niedermüller Péter, a DK alelnöke.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.