Belföld

Gyurcsány elkotyogta az Összefogás szja-terveit

Az összefogást alkotó pártok között nincs érdemi vita abban, hogy kormányváltás esetén havi 400-500 ezer forintnyi jövedelem után lépne be egy második, körülbelül 30 százalékos személyijövedelemadó-kulcs – jelentette ki a TV2 csütörtök reggeli, Mokka című műsorában Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, ezzel az intézkedéssel vissza lehetne szedni a költségvetésbe 100-150 milliárd forintot, aminek felhasználásával a beruházásokat és a hitelezést akadályozó adókat lehetne kivezetni és jutna szociális célokra is.

Éppen a kormányhoz közelálló Századvég mutatta ki, hogy azt a 400 milliárd forintot, ami az egykulcsos adó nyomán az embereknél marad, a legtehetősebb 25 százalék használhatja fel – hívta fel a figyelmet az ellenzéki politikus.

Gyurcsány Ferenc szerdán egy gazdaságpolitikai konferencián arról beszélt, hogy ha a baloldali összefogás nyer a parlamenti választáson, akkor “bár van amiben másnaptól jobb lesz az élet, például szabadabb lesz az ország levegője”, de nem lesz több pénz rövid távon, ezért nem szabad több pénzt ígérni az embereknek. Azért sem szabad sokat ígérni, mert “egészen biztosan kiigazításra lesz szükség” – tette hozzá.

web survey

Ajánlott videó

Olvasói sztorik