Belföld

Támogatást kapnak a háziorvosok

Haziorvos(1)(960x640).jpg (háziorvos)
Haziorvos(1)(960x640).jpg (háziorvos)

Az önkormányzat közel hatmillió forintot ajánl fel az idei évben a háziorvosoknak.

Székesfehérváron 38 háziorvosi és 21 házi gyermekorvosi szolgálat működik. Cser-Palkovics András polgármester a fórumon elmondta: „A város életében nagyon fontos, hogy a különböző szakmacsoportokkal folyamatos legyen a konzultáció. Az egészségügyi alapellátás biztosítása az önkormányzat feladatai közé tartozik, és az egyik legfontosabb közügy.”

Szolgáltatóként 100 ezer forint plusz

Hozzátette: „Korábban, egy ilyen háziorvosi fórumon kérésként hangzott el, hogy a szolgálatot ellátó vállalkozások által befizetett iparűzési adónak egy részét szeretnék, ha az önkormányzattól fejlesztésre, üzemeltetési támogatásra visszakapnák. A város háziorvosai összesen mintegy 11 millió forintnyi iparűzési adót fizetnek évente. A színvonalas ellátás biztosítása, a fenntarthatóság és a fejlesztések támogatása érdekében Székesfehérvár Önkormányzata ötmillió-kilencszázezer forintot ajánl fel az idei évben az alapellátást végzőknek, szolgáltatónként 100 ezer forinttal számolva. Ez az összeg külön tételként szerepel a 2014-es költségvetésben.”

Arról, hogy ezt az összeget milyen formában, mire költik, abban az orvosokat tömörítő Alba Családorvosi Egyesület szakmai javaslatát várja a város.

A korszerűbb betegellátásért

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője szólt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház adósságkonszolidációjáról is. „Az adósságcsökkentés lehetőségeket nyitott az újabb fejlesztésekre és a korszerűbb betegellátásra. Ezen felül az átszervezésekkel, és a kórházi működési-gazdasági struktúra átalakításával az egészségügyi intézmény nem termeli újra adósságállományát.” Vargha Tamás további eredményként a szájsebészet székesfehérvári újraindulását is kiemelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik