Belföld

Ónos eső keseríti az életünket csütörtöktől

fagy (fagy)
fagy (fagy)

A meteorológia sárga figyelmeztetést adott ki a csapadék miatt. Hétvégén ismét havazásra számíthatunk.

Szerdán többnyire borult lesz az ég, egyre inkább az északkeleti megyékben várható még többfelé hószállingózás, havazás. Éjszaka átmenetileg nagyobb területen felszakadozik, csökken, majd délnyugat felől ismét növekedni kezd a felhőzet. A szerdai hóhelyzetről itt olvashatnak bővebben.

Csütörtökön az Alföldön lesznek hosszabb napos időszakok, ott csapadékra nem számíthatunk, ugyanakkor elsősorban a Dunántúlon több helyen fordulhat elő fagyott eső, ónos eső, eső. A keleti, délkeleti szél csütörtökön megélénkül, hozzávetőleg a Tata-Szeged sávban olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3, -9 fok között alakul, de délnyugaton, délen helyenként -10, -13 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt -2, 2 fok között várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre több délnyugati megyére elsőfokú, azaz sárga risztást adott ki az ónos eső miatt.

Pénteken eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd főként keleten vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A Dunántúlon szórványosan, másutt néhol várható havas eső, eső, ónos eső. A délkeleti szél az Északi-középhegység és az Észak-Alföld kivételével megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és 3 fok között alakul.

Szombaton a Dunántúlon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, keleten főként magasszintű felhőzet valószínű. A Dunántúlon szórványosan, másutt néhol várható havas eső, eső, ónos eső. A délkeleti szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és 3 fok között alakul.

Vasárnap északkeleten szakadozott lesz a felhőzet, másutt túlnyomóan borult lesz az ég. Északkelet kivételével több helyen várható nyugaton havazás, máshol havas eső, eső, ónos eső egyaránt lehet. Élénk, helyenként erős lesz a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és 3 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik