Belföld

Hull a hó az egész megyében

Fehérbe burkolózott a Kisalföld szerda reggelre. Az utak hókásásak, fennakadásról egyelőre nem tudni.

Az előrejelzések szerint egész nap havazni fog Győrben és környékén, a hőmérséklet pedig mínusz 2 és 0 fok között alakul. Szerdán többfelé várható hószállingózás, havazás, a legtöbb hó délen-délnyugaton eshet. Folytatódik a hideg, téli idő, az ország nagy részén napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. A keleti, délkeleti szél mérsékelt marad.

Csütörtökön dél-délnyugat felől enyhülés kezdődhet, ám főként a Dunántúlon több helyen kialakulhat csapadék: ez vegyesen lehet hó, havas eső, ónos-, de akár fagyott eső is. Többfelé megélénkül a délkeleti szél, a csúcshőmérséklet  mínusz 1 és  3 fok között alakul.

Pénteken is főként a Dunántúlon fordulhat elő csapadék: havas eső, eső, ónos eső, fagyott eső egyaránt várható. Élénk, Dunántúlon és délen erős lehet a délkeleti szél. Szombaton marad a sok felhő, ezen a napon is többféle halmazállapotú csapadékkal találkozhatunk- főként hazánk délnyugati felén. A Dunántúlon élénk lesz a délkeleti szél, napközben fagypont körül, vagy néhány fokkal a fölött alakul a hőmérséklet – írja az Időkép előrejelzése.

Győrben dolgoznak a sózók, hókotrók

A Győr-Szol Zrt. munkagépei elindultak a teljes síkosságmentesítési program végrehajtására Győrben, a társaság kezelésben lévő útvonalakon. A hidakon, felüljárókon és a tömegközlekedési útvonalakon hat nagyteljesítményű sószóró alásózás jelleggel végzi a síkosságmentesítést.

A belvárosban egy nagy gép, és négy kisebb, a szűkebb utcák takarítására alkalmas jármű dolgozik a reggeli óráktól, melyek a belvárosi utak síkosságmentesítését követően a lakóövezetekben folytatják a munkát. További három, speciális kisgép végzi a járdák és kerékpárutak sózását, takarítását.

A buszmegállókat is takarítják

Megkezdődött a kézi takarítás is a buszmegállókban, a szolgáltató 18 munkatárssal végzi ezt a tevékenységet.

A Győr-Szol munkatársai ezekben a napokban folyamatos ügyeleti készültséggel figyelik az időjárás változását, ha szükséges azonnal megkezdik a beavatkozást. Korábban, a hét első napjaiban a reggeli lefagyások elkerülése érdekében megtörtént a hidak, felüljárók és a tömegközlekedési útvonalak alásózása.

A közutak járhatóak

A Magyar Közút Zrt. 93 üzemmérnökségén továbbra is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában látja el a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ugyanakkor továbbra is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról!

Az útinform szolgálat munkatársai a hivatalos Facebook és Twitter oldalakon továbbra is folyamatosan osztanak meg útállapotokról szóló összesítéseket, emellett a rendkívüli közlekedési eseményekről (balesetek, lezárások stb.) a www.utinform.hu weboldalon is informálódhatnak a közlekedők, diszpécsereink elérhetőségeit szintén ezen az oldalon érhetik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik