Belföld

Gyurcsány nem lesz kormánytag

gyurcsány (gyurcsány)
gyurcsány (gyurcsány)

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a választók 25-30 százaléka az utolsó hetekben, sőt napokban dönt. A választások vége pedig szoros lesz, “érdemi győzelmi eséllyel” – mondta el a Népszavának. Bárki nyer, feltehetően szükség lesz megszorításokra. Nem véletlen, hogy a Fidesz gondolkodott azon, hogy előrehozza az önkormányzati választást májusra, mert tudja, nehéz ez az év – tette hozzá.

Ha a Fidesz nyer, könnyebb a helyzete, mert egy alapvetően békésebb ellenzékkel kell számolnia, mint amilyen ő. A Fidesz nagy nehézsége győzelme esetén, hogy sokkal nehezebb kormányzás következik. Nem lesz kétharmad, megosztott az ország – véli a volt miniszterelnök.

“Ha mi győzünk, egy sok feszültséggel teli országot öröklünk. Lesz egy viszonylag erős ellenzék a hátunk mögött, érezni fogjuk a jeges leheletüket. Utcára vezénylik a radikálisokat, és ezernyi gondunk, bajunk lesz” – olvasható az interjúban.

Ha a baloldali összefogás nyer, szűkebb lesz a mozgástere a következő kormánynak, mint bármely elődjének 1990 óta, de vannak tisztességes jogállami javaslatok, hogy hol lehet jogállami eszközökkel valamit lazítani a kétharmad bilincselő szorításán. A Fidesz öröksége azonban “tartósan elkísér bennünket” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik