Belföld

Felújítják a szegedi vasútállomás postai épületszárnyát is

Az épületrész 82 millió forintból fog megújulni.

A MÁV Zrt. az állomás- és integrált ügyfélszolgálati fejlesztési programjának kereté belül – ami 9,8 milliárd forint értékű – befejezi a szegedi vasútállomás épületszárnyának a felújítását is.

Anno a 2005-2006-os felújításból kimaradt ez a vasúti épületszárny, de most “behozza lemaradását”. 82 millió forintból épül iroda, modern öltöző-, mosdó- és konyhahelyiség is. Az építkezés tavaly novemberben kezdődött, a tervezett átadás pedig 2014. május 7-e.

Teljes körű megújulás

A munkálatokat a Prím Építő Kft. végzi. maga az épület három elkülönült tömegből áll: a felvételi épületből, a postaépületből és a kettőt összekötő éttermi szárnyból. Jelenleg a földszinten működik a posta, az emeleti helyiségek üresek. Az átalakítást követően a korhűen felújított lépcsőházból lehet az irodatér közlekedőjébe lépni – tájékoztatta a szegedma.hu-t Hajdú Balázs, a projekt vezetője.

Műemlék

A szegedi vasútállomást 2005-ben nyilvánították műemlékké, és összesen 1,3 milliárd forintból valósult meg a középső és a bal épületrész felújítása,amit 2006-ban adtak át. Az jobb oldali épületszárny átalakítással érintett területén teljes helyreállítással kell számolni és ez kis mértékben érinti a földszinti posta területét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik