Belföld

Tavasszal több mentőcsoport is útjára indul

mentőcsoport (önkéntesek)
mentőcsoport (önkéntesek)

Az elkövetkező hónapokban több Fejér megyei önkéntes mentőcsoportnak is gyakorlatokon kell bizonyítania felkészültségét.

A szervezéshez kapcsolódó feladatok ismertetése és a felmerülő kérdések megválaszolása volt a témája a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megrendezett hétfői értekezletnek. Magosi Lajos tűzoltó ezredes megnyitójában kiemelte az önzetlenül vállalt munka erkölcsi és kézzel fogható hasznosságát. Az igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, Nagy Lajos tűzoltó alezredes pedig összefoglalta az eredményes végrehajtáshoz szükséges feladatokat.

A Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területéről Dunaújváros, Sárbogárd és Enying járások csoportjai, míg a székesfehérvári szervezetünk vonatkozásában Székesfehérvár, Bicske, Mór, Polgárdi, Gárdony és Martonvásár járásainak önkéntesei vesznek részt a márciustól májusig tartó gyakorlatsorozaton. A megmérettetéseken különböző feltételezett veszélyhelyzeteket fognak felszámolni a résztvevők. Épületomlások, természeti károk, ár- és belvíz elleni védekezések mind-mind olyan helyzetek, ahol az önkéntesek nélkül elképzelhetetlen a hatékony és gyors beavatkozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik