Belföld

Rogán: átverésre játszanak a bankok

rogán antal (rogán antal, )
rogán antal (rogán antal, )

A bankok trükközése ellen már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát a parlament – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

“A bankok megpróbálják átverni az embereket” – mondta Rogán Antal. Példaként említette, hogy bár törvény rögzíti azt az állampolgári jogot, hogy mindenki ingyenesen vehessen fel – legfeljebb két részletre osztva – 150 ezer forintot a bankautomatákból, mégis rengeteg olyan berendezés van, amelyből maximum 50 ezer forintot lehet felvenni. “Ez nyilvánvaló átverési kísérlet a bankok részéről” – fogalmazott a frakcióvezető.

Rogán szerint a héten tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor a február 13-áig tartó parlamenti ülésszakban keresztülvihetik azt a törvényt, amelyben megnövelik az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek számát, és szigorítják a bankokra vonatkozó szabályokat.

A bankok is hasonló szankciókra számíthatnak, mint a rezsiszolgáltatók, amelyek nem tartják be a rezsicsökkentés szabályait. Arra a bankra, amely sok embert érintő hátrányos intézkedést hoz, 500 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik